Skip to main content

Graag wil ik mezelf voorstellen en mijn drijfveren achter Lian Bolwerk Uitvaartverzorging aan u uitleggen. Waarom kiest een vrouw voor het vak uitvaartverzorging? Mijn opvatting is dat elke overledene recht heeft op een laatste verzorging. Een verzorging met eerbied en piëteit. Dat is ook voor nabestaanden heel belangrijk. Deze ‘laatste reis’ hoort een afscheid te zijn dat past bij de geliefde. Via daadwerkelijke ondersteuning kan ik het gemis draaglijker te maken.

Ik ondervond dat afscheid nemen een ‘kostbaar gevoel’ geeft. Tenminste, als dit afscheid persoonlijke nuances heeft. Mensen hebben steeds meer behoefte aan een eigen invulling rond de begrafenis of crematie. Dat helpt bij het verwerkingsproces.
En dat was voor mij de reden om, na jarenlange ervaring bij grote uitvaartondernemingen, mijn eigen uitvaartonderneming te beginnen.

De verantwoordelijkheid voor alle onderdelen van een uitvaart ligt bij mij. Daarom is de lijn met nabestaanden kort en persoonlijk. Vanaf het eerste telefooncontact tot de laatste individuele nazorg.