Respectvol afscheid in tijden van het Corona

Wanneer een persoon is overleden in  het coronatijdperk kunt u contact opnemen met de uitvaartondernemer van uw keuze. De uitvaartleider zal in het eerste telefonisch contact naast de gangbare vragen ook ingaan op ingaan op de vernieuwde maatregelen rondom het virus

De kwaliteit van dienstverlening aan de nabestaanden staat voorop, met inachtneming van de gezondheid van de families en het personeel.

Persoonlijk contact blijft belangrijk. Met uitleg, overleg en samenwerking  werken we in kleine stapjes toe naar het afscheid in deze bijzondere periode.

Graag zetten we de richtlijnen van het RIVM richtlijnen voor uw op een rijtje:

  • Vanaf 1 juli mogen 100 personen, exclusief personeel, bij een afscheid in een kerk of crematorium aanwezig zijn, mits de anderhalve meter in acht kan worden gehouden. Voor binnen-bijeenkomsten waarvoor vooraf is gereserveerd en er een gezondheidscheck heeft plaatsgevonden, geldt niet langer een limiet van het aantal bezoekers, mits de anderhalve meter in acht kan worden gehouden
  • Voor bijeenkomsten in de buitenlucht zijn – op 1,5 meter afstand – maximaal 250 personen toegestaan. Is er tevens sprake van een reservering en gezondheidscheck dan geldt ook hier er geen maximum voor het aantal toegestane bezoekers. Zij moeten wel kunnen zitten. En de anderhalve meter dient gewaarborgd zijn
  • Condoleancebezoeken zijn mogelijk.
  • niet alleen uw uitvaartverzorger zal aandacht vragen voor de RIVM-richtlijnen. Ook crematoria en begraafplaatsen zullen toezien op de naleving daarvan.

Wij beseffen dat niets waardevoller is dan elkaar steun te betuigen bij het verlies van een dierbare.

Omdat handen schudden op dit moment niet mogelijk is zijn evenwel andere opties, bijvoorbeeld: de eigen hand op het hart te leggen, de handen ineen te vouwen voor de borst of met beide handen een handkus te geven.

Als u op afstand een dienst mag bijwonen kunnen we, in overleg met de familie, diverse mogelijkheden bieden: video-opname, geluidsopname en online-video-streaming.

Wij wensen iedereen vooral gezondheid, sterkte en wijsheid toe nu, in de nabije en verdere toekomst.